Vremena za vežbanje ima jako malo, pa zbog toga fizičku aktivnost često stavimo na poslednje mesto, iako smo svesni njenog značaja.

OfficeMe brine o zdravlju svojih zakupaca, zbog toga u saradnji sa Tonus Gym teretanom organizovali  dolazak stručnih trenera u naš prostor koji su našim zakupcima pokazali kako da se rastegnu i razgibaju na pravi način u svojoj kancelariji, kada osete da ih sedenje i rad opterecuju. 

Sedentarni nacin zivota dovodi do slabosti i smanjenja funkcija misica.

Amplitude pokreta smanjuju se i dolazi do krutosti misica sto u donjem delu ledja utice na opterecenje nervnog sistema.

Sedenje stvara kifozu, odnosno deformitet u vratnom delu kicme koja se nastavlja sa srednjim delom, gde je moguce nastajanje iste.

U donjem delu kicme nema stvaranja lordoze vec dolazi do loseg medjusobnog  funkcionisanja prsljenova i opterecenja diskova.

Sto se tice vezbi kukova, najzastupljenije treba da budu vezbe za aktivaciju gluteusa i jacanje zadnjih loza i fleksora kuka ( iliposoas) kao i jacanje tzv. core-a ( stomacni misici i gluteus) .Paznju treba obratiti i na mobilnost kukova.

Sto se tice gornjeg dela tela- rastezanje pektoralisa( grudnih misica) i rad na mobilnosti torakalnog dela ( gornji deo ledja) i ramena.

Takodje jako je bitno jacanje misica celih ledja i jacanhe stabilizatora lopatice.

Kada su kukovi u pitanju, obavezno rastezati iliopsoas ( fleksor kuka) zbog predugog provedenog vremena u sedecem polozaju i qvadriceps odnosno rectus femoris (ekstenzor kolena) ...

Vrh stranice