Nema veće preporuke od vaše priče za OfficeMe, jer ste zadovoljni svojim iskustvom nastavili sa novom firmom u ovom prostoru. Recite nam zašto ste prvobitno izabrali OfficeMe prostor?

Kada smo inicijalno tražili kancelariju, obišli smo nekoliko mesta i OfficeMe nam je delovao najbolje od svih prostora koje smo videli. Kada gledamo sa strane šta se sve nudi i koliko košta, njihova ponuda je bila najbolja. Sa druge strane nam se svideo i koncept koji OfficeMe nudi,  sve usluge od prijema pošte, prijema naših klijenata do korišćenja sala za sastanke i konferencije. Mi smo mlada firma i imamo tendenciju da se širimo i rastemo. Možemo da, kako se tim dinamično menja i raste, u budućnosti proširimo svoje kapacitete i pređemo u veće kancelarije ili da smestimo nove kolege u open space prostor. Ta fleksibilnost nam je odgovarala od samog početka, jer smo krenuli kao mala firma i počeli da rastemo, a OfficeMe prati naš rast.

Ko su vam klijenti, da li više radite sa domaćim ili stranim kompanijama?

Radimo pretežno za klijente iz Zapadne Evrope, na domaćem tržištu nemamo klijente, isključivo se baziramo na radu sa strancima. Kao i 90% IT kompanija u Srbiji naše poslovanje se bazira na određenim modelima outsourcing-a ili nearshoring-a. Jedan od većih projekata na kojem trenutno radimo je u domenu obnovljive energije sa firmom Siemens Gamesa iz Danske. Ovde je dodatni plus što smo i u istoj vremenskoj zoni.  Neke druge IT kompanije koje rade sa Amerikom ili Kanadom suočavaju se sa vremenskom razlikom od 6 ili 8 sati, gde neretko tek nakon tri popodne po našem vremenu kreću sastanci, mail-ovi, operativni zahtevi itd.

Za koga je OfficeMe dobro rešenje?

Iz moje perspektive OfficeMe je dobro rešenje za male ili manje IT kompanije koje imaju tendenciju da se postepeno šire i rastu. Upravo ono što je nama odgovaralo i što nas je zadržalo i privuklo OfficeMe prostoru je to što mogu da nas prate u rastu. Kada bi kompanija organski narasla do nešto većeg broja zaposlenih, to bi bila neka druga priča, u smislu radnog prostora i njegove organizacije. Prirodan rast sa recimo 10 na 110 zaposlenih apsolutno nije moguć u kratkom vemenskom roku, tako da ako firma krene sa 5,6 zaposlenih pa dodaje na svakih nekoliko meseci još po dvoje, troje ljudi, OfficeMe je svakako preporuka za te i kompanije slične nama

Koliko je lokacija bila bitna u odabiru prostora?

Naš izbor je bio baš Novi Beograd, jer svi znamo koliki je problem parking u Beogradu, a taj problem je ovde svakako manji nego u centru grada. Mi svi dolazimo kolima i imamo parking mesta koja možemo i da platimo. Koncept “više kompanija na jednom mestu” koji se sam po sebi nudi u okviru OfficeMe, doprinosi svakako u uspostavljanju konekcija sa drugim ljudima  koji su ili u OfficeMe ili u ovom poslovnom kompleksu. Recimo, pre nekoliko dana smo saznali da u kancelariji pored nas takođe sedi jedna start-up firma od 6,7 ljudi, čiji je direktor bivši kolega mog poslovnog partnera. Slučajno su se sreli ovde, popričali i došli do toga da oni rade nešto što je nama interesantno, a mi nešto što je njima interesantno, što pruža mogućnost da sednemo i popričamo i Razmotrimo potencijalnu saradnju. U ovom poslovnom kompleksu, nalazi se određena kompanija koja posluje u domenu izvora obnovljive energije. Naša ekspertiza, radeći na projektima u saradnji sa industrijskim gigantom Siemensom, takođe seže u isti domen, što nam pruža mogućnost stupanja u kontakt sa njima I razmatranja potencijalne saradnje. Razne mogućnosti se nude, a za mene jedan od najvećih benefita je networking  s ljudima iz istog ili sličnog poslovnog sveta.

Da li se družite i sa ostalima, koji nisu iz IT sveta?

Da, družimo se i sa ostalima koji nisu iz IT sektora (smeh). Širok je spektar profila kompanija koje su ovde, pa i nama prija da nam malo razbijemo monotoniju IT okruženja, što svakako ima svojih prednosti. Imamo zajednički prostor koji mogu da koriste sve kompanije koje su ovde, što nam je i jedan od prostora za druženje, pa zajedno pijemo prve jutarnje kafe.

„ “
Gama Smart

Sa druge strane nam se svideo i koncept koji OfficeMe nudi, sve usluge: od prijema pošte, prijema naših klijenata do korišćenja sala za sastanke i konferencije.
Vrh stranice